zaterdag 26 maart 2016

chapati, een dag later ..

De volgende dag moet dat kliekje toch ook op he, dus nogmaals chapatis gemaakt en nu de hoeveelheden genoteerd, voor 4 chapatis:

200 gram meel
1 gram zout
1 theelepel olie (ik gebruik altijd van die  maatschepjes )
2 eetlepels yoghurt  (en weer die maatschepjes)
100 gram handwarm water

de olie en yoghurt hoeft dus niet, maar als je dat niet gebruikt gebruik dan wel wat extra water, anders wordt het te droog. Ik heb gewoon wit meel gebruikt, als je bruin meel gebruikt zal je ook wat meer water nodig hebben. Als je het deeg gaat uitrollen bestuif dan je werkvlak en het bolletje wat je gaat uitrollen met bloem, en doe dat nogmaals als je merkt dat het aan het oppervlak of je roller blijft plakken.

De werkwijze spreekt een beetje voor zich, maar als je die toch nog even wil lezen kan je die zien op dit berichtje van gister: het is echt niet moeilijk, maja, ik heb makkelijk praten natuurlijk, ik sta altijd onder begeleiding van de BroodHond die zoals altijd het hele proces nauwlettend volgt ..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten