donderdag 31 maart 2016

zuurdesem honing-noten-vijgenbrood



100 gram starter (tarwe-rogge)
175 gram bloem
50 gram semolina
25 rogge
zoveel water als nodig is om een slap deeg te maken, ik had ongeveer 175 gram
5 gram zout
25 gram lijnzaad
4 gedroogde vijgen in stukjes
50 gram walnoten
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepel honing

alles behalve de noten en vijgen mengen en kneden. Op het laatst de noten en vijgen erbij doen en doorkneden. Meer noten en vijgen is vast nog lekkerder, maar ik had er niet meer.

ik heb het deeg een nacht laten rijzen op kamertemperatuur. De volgende ochtend was het volume verdubbeld. Ik heb het platgeduwd, opgerold, en in mijn nieuwe broodbakvorm van Emile Henry gelegd. Wat ben ik daar blij mee zeg! Deeg erin, even uurtje laten rijzen nog, insnijden, en zo koud in de koude oven. Oven op 230 gezet, na een half uur deksel van de vorm en nog 15 a 20 minuten gebakken op 220, tot het er zo uitzag:







Geen opmerkingen:

Een reactie posten